fbpx

Vaginism

Smärtar det när du har samlag? På Lotuskliniken kan vi hjälpa dig som har problem och upplever smärta i samlivet med Botox behandling.
45min
4 500kr
Läkare

Nyfiken på mer information?

Ange dina uppgifter nedan
så kontaktar vi dig*

Har du smärta vid samlag?

Slidkramp eller vaginism är ett relativt vanligt problem som drabbar drygt 6 av 100 svenskor. Slidkramp har ofta delvis psykiska orsaker och har för många tjejer förödande effekt på sexlivet. Men effektiv hjälp finns att få. Det finns en rad olika behandlingsmetoder som kan bota eller åtminstone lindra problemet.

Behandling med botox

En ny metod är att använda botox som normalt förknippas med skönhetsingrepp. Botox (botulinumtoxin) paralyserar muskeln som det injiceras i och gör den slapp i flera månader. Injektion i slidmuskeln paralyserar den, vilket gör att den inte kan krampa vid samlag. Även om paralyseringseffekten försvinner efter några månader är målet att kroppen då ska ha vant sig vid att samlag inte gör ont och att man därmed inte reflexmässigt spänner sig.

Hur går behandling till?

Allt börjar med en undersökning där din situation bedöms av en erfaren gynekolog som specialutbildats för behandlingsmetoden. Sedan följer en rad träningsbehandling innan botox-behandlingen genomförs, denna följs också upp med träningsbehandlingar. Själva botox-behandlingen utförs med lokalbedövning och tar ca 45 minuter.

Boka Tid

Vissa behandlingar kräver en konsultation medan andra behandlingar kan man boka direkt. Alla våra priser finner ni i prislistan.

Om man är intresserad av att boka en tid med oss så fyller man i ett boka formulär med information om önskad behandling så återkommer vi för att hitta en passande tid.

Vad säger våra kunder?

Registrera kurs intresse