Fractional CO2 laser

Vad/var kan man behandla med fraktionell CO2 laser?

– Rynkor
– Fina linjer
– Ärr
– Pigment och solfläckar
– Trött, glåmig och ojämnhud
– Akne samt akneärr
– Hud bristningar (s.k. Stria)

Fraktionerad Laser Pixel Co2

Med fraktionell laser skjuts laserstrålar djupt ner i huden och bildar mikroskopiska hål som stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i huden.

Vem kan genomgå denna behandling?

Alla!
Men du får komma på en konsultation så att doktorn kan göra en undersökning av din hud och diskutera dina förväntningar och önskemål.

 

Hur många behandlingar krävs?

Det krävs i regel 2-3 behandlingar med ca 4-6 veckors mellanrum, men antalet  behandlingar kan variera emellan olika personer, för att uppnå samma resultat.
Resultatet syns och känns snabbt redan efter första veckan. Många ser och känner då stor förändring. Bäst effekt får man 3-6 månader efter behandlingen.

 

Gör det ont?

Vi har olika smärtgränser. Det flesta känner i princip ingenting medan en del kan känna lätt sting när laserstrålarna skjuts. För minimering av eventuell smärta stryks bedövande Emla salva ca 45 min innan behandling. I förebyggande syfte kan även smärtstillande, t.ex. Alvedon, tas en timme innan behandling.

Direkt efter laserbehandlingen känns ansiktet solbränt och svullet. Detta lägger sig efter ca två timmar. De första dygnen upp till en vecka kommer din hud att ha en rödaktig ton som succesivt lägger sig. En del får även en svullnad som kan hålla i sig ett par dagar. Detta är fullt normalt och är ett tecken på att vävnaden läker.

När läkningsprocessen är klar använder du en mild peeling för att få bort döda hudceller. Voilá! Njut av ny vitaliserad hud full av ungdomlig lyster.

Det är väldigt viktigt att skydda sig mot starkt solljus den första tiden, använd solskyddsfaktor 50.

 

För ännu effektivare behandling kan man några veckor efter denna behandlingen dölja upp det med PRP för ansiktet eller EPN microneedling för ansiktet.

Undvik UV-exponering minst en månad efter behandling.
För bästa effekt underhåller du huden både innan och efter med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Före och efter bilder